Uit de schulden - Schuldhulpmaatje Hillegom

  • Laatste nieuws

    Pasen 2022, een tijd om stil te staan bij het offer dat Jezus voor ons bracht en de overwinning op de dood.
    Ook jij bent van harte welkom bij onze samenkomst!

Schuldhulpmaatje Hillegom 20 oktober 2020, midden in coronatijd, ondertekenden de vier kerken van Hillegom (de Evangeliegemeente, Protestantse Gemeente, Open Hof en de Parochie Heilige Willibordus) de intentieverklaring om samen een lokale stichting van Schuldhulpmaatje op te richten. De stichting maakt als Schuldhulpmaatje Hillegom onderdeel uit van het landelijke netwerk van Schuldhulpmaatje en heeft de naam “Hoopvol Hillegom” gekregen. De kerken van Hillegom willen op deze manier ons steentje bijdragen en mensen in financiële nood met hulp en bijstand nabij zijn en met hen optrekken naar een betere toekomst.

In Nederland zijn er steeds meer huishoudens met problematische schulden. Diaken Iwan Osseweijer van de Willibrordusparochie is een van de initiatiefnemers van Hoopvol Hillegom en zegt hierover: ‘Het is heel normaal om schulden te hebben, zolang deze een doel dienen. Zoals het kopen van een huis bijvoorbeeld. Maar zodra schulden problematisch worden, bijvoorbeeld omdat je te vaak niet rond kunt komen, is het zaak om hier in een vroeg stadium een oplossing voor te vinden.’

Schulden lossen zichzelf inderdaad niet op. Integendeel, ze hebben de neiging groter te worden. Het bestuur van de Stichting Hoopvol Hillegom is daarom de laatste maanden flink bezig geweest zich voor te bereiden op onze taak; wij willen dit najaar klaar staan om mensen met schulden te helpen. Er is de laatste maanden dan ook veel gebeurd. Het bestuur is sinds de oprichting in oktober vorig jaar compleet gemaakt, we hebben contact opgenomen met alle voor de schuldhulpverlening belangrijke partijen in onze omgeving (zoals bijvoorbeeld de gemeente, de Sociale Dienst en het samenwerkingsverband Voor ieder 1) en hebben inmiddels al meerdere schuldhulpmaatjes geworven. De schuldhulpmaatjes krijgen de komende weken hun opleiding tot schuldhulpmaatje. Zij zullen vervolgens vanaf dit najaar door onze coördinatoren worden gekoppeld aan gezinnen die onze hulp kunnen gebruiken.

Gelovigen zijn geroepen om een zegen te zijn voor andere mensen.

We willen als stichting graag doen wat we beloven en iedereen die later dit jaar om hulp vraagt, ook echt kunnen helpen. Wij geloven namelijk dat mensen zonder schulden sterker en gelukkiger zijn. Voor het maken van een vliegende start zijn we daarom nog op zoek naar mensen die het fijn vinden als maatje anderen te helpen met het oplossen van hun schuldproblemen. We zijn ook op zoek naar een bestuurslid dat verantwoordelijk is voor de communicatie voor de stichting. Als je interesse hebt om hierover meer te weten te komen, kun je bellen of mailen met Anja Rijerkerk: anjarijerkerk@gmail.com, telefoonnummer 0252 519320 . Of kijk op onze site: www.uitdeschulden.nu.

Geplaatst op 17-09-2021