Bahozi Family Nieuwsbrief

  • Laatste nieuws

    Pasen 2022, een tijd om stil te staan bij het offer dat Jezus voor ons bracht en de overwinning op de dood.
    Ook jij bent van harte welkom bij onze samenkomst!

Bahozi Family Nieuwsbrief
We zijn nu een aantal weken terug in Congo! Lees meer over onze reis naar Nederland, naar Amerika en over hoe het nu gaat met ons en met Congo.
 
              

Ons gezin - reizen  

In mei en juni reisden we naar Nederland en naar Amerika. We zijn enorm gezegend met een vakantiehuisje op een camping in het midden van Nederland. Het was zo leuk om Seth te zien genieten van de speeltuin, het kleine zwembad en de kinderboerderij.
We hebben met enkele kerken kunnen connecten, als je een preek van Roland wil horen klik dan hier. 
We hadden daarnaast de nodige tijd als gezin en tijd om uit te rusten! We zijn daarnaast een Nederlandse non profit organisatie "Stichting Action Uruma" gestart, zie onderstaand bericht.

Daarna reisden we verder naar Amerika om onze vrienden  Walt en Annie en hun meiden Chloe en Naomi te ontmoeten. We hebben een hele bijzondere tijd gehad, waarin we elkaar konden bemoedigen en geloof konden delen. Ze zijn een heel mooi stel en op dit moment nemen ze grote stappen in geloof waarbij ze een organisatie starten met de naam Story Partners. 
Seth heeft echt genoten van alle aandacht. We hebben in Amerika veel vrienden en familie kunnen ontmoeten, we zijn bemoedigd door hun liefde en warme harten. Roland heeft twee keer gepreekt in een kerk en we hebben in verschillende huizen kunnen delen over ons werk in Congo. 

Action Uruma

We zijn een nieuwe Nederlandse stichting gestart om het werk dat we in Congo doen te ondersteunen. Samen met twee fantastische bestuursleden hebben we allemaal documenten geschreven, zijn we naar de notaris geweest en is het nu officieel. De organisatie heet "Stichting Action Uruma". 
We zijn nu bezig met het aanvragen van een ANBI status in Nederland, wanneer we deze binnen hebben zullen we meer informatie geven over het omzetten van eventuele giften.

We willen aan jullie voorstellen:
Voorzitter Wilbert Berendrecht
Penningmeester Ingeborg Bahozi
Secretaris Joyce van Dam 

Congo Update

De WHO (World Health Organization) heeft de Ebola epidemie in Congo uitgeroepen tot een wereld gezondheidscrisis. De directeur zei "Het is tijd voor de wereld om te zien wat er gebeurt en om hun inzet te verdubbelen. We moeten samenwerken met DRC om deze uitbraak te stoppen en een beter gezondheidssysteem te bouwen".
Een van de redenen voor deze verklaring was de verspreiding van de ziekte naar Goma, de stad waar we wonen. Vier mensen werden ziek, er zijn vele maatregelen om de verspreiding te stoppen.
Wat we om ons heen zien is overal handwas stations, mensen meten je temperatuur overal, en vele mensen spreken erover.
We hebben een bijeenkomst in de kerk gehouden om uitleg te geven over Ebola en de mensen vragen te laten stellen. We deden een klein onderzoekje van te voren om te horen wat mensen wisten van Ebola, dat was niet veel, en dit zijn juist de mensen die het risico lopen, er zijn dingen die je kan doen om het te voorkomen en we hebben tijd genomen om hier uitleg over te geven. 
In de laatste nieuwsbrief schreven we over de toename van geweld. Dit is niet makkelijk en blijft doorgaan. Een aantal weken geleden werden 12 mensen vermoord door rovers in een plek niet ver bij ons vandaan, en diezelfde nacht werden twee rovers gedood in de wijk waar Roland zijn broer woont.
Het heeft ook persoonlijk effect op ons, onze vriend en mede voorganger Euclide werd overvallen in mei. Vele nachten achter elkaar kwamen de dieven naar zijn huis en uiteindelijk is het ze gelukt het huis binnen te dringen, ze dreigden Euclide te vermoorden en sloegen hem met metalen staven waarbij zijn arm brak. De familie is erg getraumatiseerd. Afgelopen week kwamen de twee kinderen bij ons logeren om even uit huis en uit de situatie te zijn. 
Er zijn veel gesprekken geweest met de oversten en politie, ze herkennen de toename van geweld maar hebben er nog niet iets aan kunnen doen.
We zijn alert en herkennen de situatie vanuit verhalen in Fiji en de transformatie daar, we bidden voor manieren en mogelijkheden voor dit in Congo.(zie deze clip
Geplaatst op 03-09-2019