Avondmaal

 • Agenda

  dec
  13
  Begint om 20:00
  Bij kringleider thuis
  dec
  14
  Begint om 20:00
  Kulturele Raad
 • Laatste nieuws

  De Week van Gebed is een jaarlijks terugkerende week waarin christenen samen bidden. Missie Nederland organiseert deze gebedsweek samen met de Raad van Kerken. De Raad van Kerken en Missie Nederland kennen een lange gebedstraditie die teruggaat op initiatieven van ruim 150 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo’n 200.000 mensen meegedaan met het initiatief.
 • Laatste preek

  dec
  10
  Jan Barendse
  Vandaag sprak Jan Barendse

Wij houden het avondmaal iedere eerste zondag van de maand tijdens onze dienst. Enkele malen per jaar houden we het avondmaal bij feestmaaltijden. Alle kringleiders mogen in onze gemeente op elk willekeurig moment het avondmaal in de kringen bij de mensen thuis verzorgen.

Zo werd het ook in het Nieuwe Testament gedaan. In Handelingen 2 staat geen voorbeeld van avondmaal in de grote samenkomst op zondag. Er staat wel dat men het brood nam en brak in de huizen. Het avondmaal werd dus gehouden in kleine groepen bij de mensen thuis. Wij staan onze kringen toe, desgewenst elke week, avondmaal te houden.

lees verder