Doopdienst

 • Agenda

  apr
  22
  Begint om 10:00
  Kulturele Raad
  apr
  23
  Begint om 19:45
  Bij kringleider thuis
 • Laatste nieuws

  Vandaag hadden we een kinderdienst. Het thema luidde heel toepasselijk: Ik ga op reis! Gert had een prachtig verhaal. Beluister dat bij preken. Wel eerst inloggen!
  Vandaag, woensdag15 juni, waren er 35 kinderen aanwezig. Wat een prachtige mozaïeken zijn er gemaakt. Voor meer foto's ga naar het besloten gedeelte voor de fotogalerij. Zie ook het verslag in het Witte Weekblad.
 • Laatste preek

  apr
  15
  Wouter Scheffer
  Vandaag sprak Wouter Scheffer

Enkele keren per jaar wordt er een doopdienst gehouden voor d hen die hebben aangegeven hun leven aan Christus toe te willen wijden en dit aan de Gemeente willen laten zien door de doop door onderdompeling.
In de introductiecursus wordt de doop als thema uitgebreid behandeld. Hieronder enkele artikelen uit de cursus.

Wat is de betekenis van de doop?
De doop doet twee dingen.
1. Het illustreert Jezus', DOOD, BEGRAFENIS en opstanding.
In de E.G.H. dopen we op de manier zoals in de Bijbel wordt omschreven -- door de mensen helemaal onder water te dompelen. Het is een symbool van begrafenis en opstanding. Net zoals Jezus Christus stierf en drie dagen in de aarde was begraven en weer is opgestaan.(1 Corinthiers 15:3-4, Kolossenzen 2:12)     

2. De doop maakt je geen Christen, maar het demonstreert dat je al gelooft inChristus.  
Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen..” 2 Corinthiers 5:17.
In de bijbel kon niemand zeggen dat hij/zij Christen was zonder gedoopt te zijn. Dat ging automatisch. Je werd gedoopt direct nadat je je leven aan Christus gegeven had.
We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden..” Romeinen 6:4

lees verder