Sunshine Corner

Sunshine Corner Ministry of Encouragement Inc. werd in 1983 door het Nederlandse Zendingsechtpaar Klaas en Adrie van der Leij opgericht. Zij hadden een grote bewogenheid voor de straatkinderen en besloten deze kinderen te gaan helpen.

Sunshine Corner

 

Lees hier de laatste nieuwsbrief!

In geloof huurden zij in het centrum van de stad Cebu City een etage van een groot pand op de hoek van een drukke straat. Ook het dakterras kregen zij ter beschikking voor recreatie, w.o. basketbal. Hun visie was dat door dit nieuwe huis de liefde van het licht van de Zoon van God naar de straatkinderen zou uitstralen. Zij zijn in 1993 weer teruggegaan naar Nederland. 

Het jongenshuis

Bij de start beschikten we alleen over een inloopcentrum, waar wij maximaal 50 jongens per nacht konden herbergen. Steeds meer jongens wilden permanent blijven. Ook wilden we graag dat de jongens in gezinsverband zouden samenwonen en dat ze de mogelijkheid kregen om naar school te gaan. Er werd toen een huis voor de jongens gehuurd.   


Het meisjeshuis

We zagen de nood onder de meisjes die op straat leefden. Overwegend komen ze in de straatprostitutie terecht. Na veel overleg en advies van diverse mensen namen we het besluit om meisjes op te nemen voordat ze op straat terecht zouden komen.

Overgangsfase

We wilden graag meer kinderen helpen, maar we zaten aan ons maximum. We hebben geprobeerd om extra huizen te huren, maar als het om straatkinderen gaat wil niemand dat of ze vragen een enorme huur. Dit zijn kosten die dan ook elke maand terugkomen. Op een gegeven moment werd zelfs de huur van het meisjeshuis opgezegd, omdat de eigenaar het wilde verkopen. Noodgedwongen verplaatsten wij hen naar het inloopcentrum. 


Deze situatie gaf ons geen gerust gevoel. Vooral voor de meisjes wilden we weg uit het centrum van de stad, om hen meer bescherming te kunnen bieden.