Bekijk dit bericht in uw browser


Nieuwsbrief november 2018
 

De klok is weer een uur teruggezet, wat betekent dat het nog eerder donker is. De donkere dagen voor Kerst... Een periode van toeleven naar de viering van de geboorte van onze redder Jezus Christus, licht in de duisternis! En wat is er dan niet mooier dan thema's die hiermee samenhangen? Ook in deze nieuwsbrief weer mooie activiteiten voor op de agenda en een prachtig lied van de maand van Kees Kraayenoord.

Geniet en een fijne tijd toegewenst!


NIEUWS

 

Vrouwendag 

 

Zaterdag 20 oktober organiseerde de vrouwengroep "LEEF" een inspirerende vrouwendag met als thema: 'Vertrouwen door onvoorwaardelijke liefde'. Het was een goed bezochte dag met bijna 60 vrouwen, die startte met worship & praise en daarna een bijbelse verdieping

van het thema door Tjitske Meijer. Na een heerlijk verzorgde lunch konden de dames in diverse workshops aan de slag, waarna de dag werd afgesloten met een presentatie van het werk van Stichting Bright Fame, werkzaam op de wallen om prostituees te begeleiden bij de stap uit de prostitutie. Hierna was er nog tijd voor koffie en thee en goede gesprekken, die er ook zeker waren. De dag heeft veel vrouwen op een manier geraakt. Voor een uitgebreid verslag, zie website.

 


 

 

Nieuws uit Roemenië

Hallo allemaal,

De zomerse temperaturen liggen nu toch echt wel achter ons en wij hebben inmiddels al weer de ramen van de auto moeten krabben. We hebben ook hier genoten van de mooie dagen en in Nederland was het ook niet slecht :-) .

Deze week kregen we visite van vrienden uit Nederland; altijd leuk en gezellig. Graag sturen we hierbij onze nieuwsbrief, inclusief veel groetjes van ons allemaal,

Ednilson, Nathalie, Sara, Joana en Jonathan


AGENDA

17 november - Het Oude Testament in Vogelvlucht        

EEN REIS DOOR 4000 JAAR GESCHIEDENIS IN ÉÉN ONVERGETELIJKE DAG!

In zes uren vol actie neemt u bijbelse feiten, namen, plaatsen en personen in u op. Haast spelenderwijs leert u hoofdlijnen en achtergronden van het Oude Testament kennen … èn u onthoudt ze!

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat het Oude Testament te maken heeft met uw leven en uw werk? Wat u aanmoet met een boek als Leviticus? Of hoe u al die Assyriërs, Babyloniërs, Filistijnen en Egyptenaren uit elkaar houdt? En wat de profeet Nahum u te zeggen heeft?

Het Oude Testament in Vogelvlucht biedt de mogelijkheid om in één dag een flitsende reis door het Oude Testament te maken. Het Oude Testament in Vogelvlucht is een gebeurtenis vol actie, ernst en humor.
Als deelnemer aan een In Vogelvlucht seminar hoort u niet alleen toe, maar doet u ook zelf mee… en u leert spelenderwijs méér dan u verwacht had!

  • U ontdekt hoe het Oude Testament is opgebouwd en hoe de verschillende boeken met elkaar samenhangen.
  • U reist in het voetspoor van de aartsvaders door de wereld van het Oude Testament.
  • Na afloop kunt u gegarandeerd de hele historische hoofdlijn van het Oude Testament navertellen in 77 makkelijk te onthouden sleutelwoorden - in minder dan drie minuten!
  • U leert lessen uit het Oude Testament die uw leven blijvend veranderen. Lessen die u enthousiast maken voor de Bijbel en u helpen groeien in uw geloof

Wanneer: Zaterdag 17 november in de Vonk achter de Maartenskerk

Aanvangstijd: 9.30 uur - 15.30 uur

Opgave: Yvonne Elzenga 0252 - 516451 yelzenga@icloud.com of 

     Dolf Weijers 0252-521659 dolfenlia@casema.nl


Herdertjestocht

Zaterdag 15 december wordt er weer een gezellige herdertjestocht georganiseerd door de Hillegomse kerken. Tijdens de tocht komt men langs diverse tafereeltjes waar op een bijzondere manier het kerstverhaal te zien en te horen zal zijn. 

Helpt u mee met de Herdertjestocht?

Om deze tocht te realiseren, hebben we mensen nodig, om bijvoorbeeld op zaterdag 15 december in het centrum van Hillegom de lichtjes te verzorgen die de route aangeven; in een tafereel te spelen of in het engelenkoor te zingen; of mee te helpen met de catering bij het eindpunt.

Wil jij meehelpen? Laat het dan even weten aan Melissa of Sandra (of stuur een mailtje naar s_vogeltje@hotmail.com


Kerstactiviteiten

In december zijn er weer verschillende Kerst-activiteiten:

Avonddienst - zondag 23 december avonddienst 19.30 uur (geen ochtenddienst)

Kerstviering - dinsdag 25 december 11.00 uur 


LIED VAN DE MAAND

Hierbij weer een prachtig lied, deze keer van Kees Kraayenoord! (klik op de afbeelding om het lied te bekijken)SPREKERS

Ook in november hebben we weer inspirerende sprekers:

  • zondag 4 november Ko de Jong
  • zondag 11 november Gert van Soest
  • zondag 18 november Rob Quispel
  • zondag 25 november Wouter Scheffer