Bekijk dit bericht in uw browser


Nieuwsbrief oktober 2018
 

Het is inmiddels alweer oktober. De scholen zijn weer begonnen, velen zitten weer in het werkritme en de dagen worden weer korter. Ook de natuur laat in deze tijd zijn mooiste kleuren zien, waarin wij de wonderbaarlijke schepping kunnen zien in al zijn schoonheid. De tijd van bezinning en gezelligheid, voor rust en verbinding. 

Tijd dus ook voor een nieuwsbrief. Hierin zullen actuele zaken staan, nieuwtjes en het rooster van de sprekers. De nieuwsbrief zal maandelijks worden verzonden per e-mail. Ook zal hij als papieren versie verspreid worden in de gemeente voor diegenen die geen gebruik maken van e-mail.

Veel leesplezier!


NIEUWS

Beheer Website

Sinds enkele weken ben ik de nieuwe beheerder van de website. Voor mij een leuke uitdaging om meer bekend te worden met het ontwikkelen van websites, en ook een manier om lekker creatief bezig te zijn. De site ziet er al wat anders uit dan voorheen, zie hieronder een voorbeeld:

Zelf heb ik al wat ideeën die ik had op de site gezet. Zo wordt er iedere maand een nieuw (modern) christelijk lied op gezet en heb ik het jaarthema duidelijk op de site naar voren laten komen. Het is natuurlijk leuk als gemeenteleden meedenken over zaken die op de website komen. Bijvoorbeeld links naar christelijk sites of geloofsverdieping, liederen etc. 

Hieronder wat aanpassingen die gedaan zijn afgelopen weken:

 • Meer artikelen op de homepage
 • De roosters zijn nu direct zichtbaar als je desbetreffende pagina opent, wat het hopelijk wat prettiger maakt om deze op te zoeken indien nodig.
 • Muziekvideo's youtube maandelijks
 • Agenda-items met afbeeldingen en links
 • Foto's van sprekers in agenda en bij de preken

En natuurlijk zal er nog een heleboel leuks bijkomen, dus neem regelmatig een kijkje op de site!

Nieuwe artikelen/roosters etc. zullen op maandag en vrijdag worden toegevoegd op de site. Alleen dringende zaken zullen direct aangepast worden op de site, zoals een annulering van een activiteit. Het streven is om aan het begin van iedere maand een nieuwsbrief te verspreiden met agenda-items en andere nieuwtjes. 

Mochten er vragen of ideeën zijn, zoek me dan even op of stuur een mailtje!

Hartelijke groet,

Leonie

 


VACATURES

Er zijn altijd een hoop bedieningen in de kerk, en gelukkig ook een hoop mensen die zich daarvoor inzetten. Op sommige plekken is de bezetting erg krap, wat maakt dat we niet alle diensten kunnen bieden of dat de belasting voor sommigen van ons erg zwaar wordt. Dus heb je nog geen taak of wil heb je nog tijd voor een taak erbij: kijk of er iets bij staat voor je! Ervaring is (juist) niet gewenst :) 


AGENDA

6 oktober - Spirituele Beurs

Op zaterdag 6 oktober wordt er een spirituele beurs georganiseerd. We hebben in tegenstelling tot voorgaande jaren ervoor gekozen om hier met een stand aanwezig te zijn. Wij geloven dat we als christenen onze plek moeten innemen en een ander geluid moeten laten horen. En niet zomaar een ander geluid, maar de liefde van God! De mensen die er komen zijn op zoek naar meer, naar meer verdieping en de zin van het leven. Wat is er nu mooier dan deze mensen te laten zien dat er daadwerkelijk meer is? Wij laten hen weten dat er een God is die onvoorwaardelijk van hen houdt en die hen de vrede geeft die zij zoeken!

 

 

 

 

 

 

 


20 oktober - Vrouwendag 2018

Op zaterdag 20 oktober organiseert de EG Hillegom weer een vrouwendag. Het thema van deze dag is 'Vertrouwen door onvoorwaardelijke liefde'. Hiervoor krijgt u komende zondag een uitnodiging, waarin meer informatie staat over het programma.

Er zullen verschillende workshops worden gegeven en daarnaast zal Tjitske Meijer te gast zijn als spreekster om het thema te belichten vanuit de bijbel.

U bent van harte uitgenodigd voor deze inspirerende dag! Ook is dit een mooie manier om vrouwen uit te nodigen die nog niet bekend zijn met het geloof en/of onze gemeente.

De dag zal van 10.00 uur tot 15.30 uur duren en plaatsvinden in het gebouw van de Kulturele Raad.

Wij hopen u te daar te zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


31 oktober - Hillegomse Bronnen                   

Op 19 september begonnen we met de BBC documentaire Elements of Nature” en gingen we in 24 uur de aarde rond. 

Prachtige beelden van onze aarde: de schepping is wondermooi.

En daarmee begon ons themajaar van bezinning op het rentmeesterschap van de mens over de aarde. 

Op 31 oktober om 20.00 uur  zal  Ds. Aarnoud van der Deijl gastspreker zijn. Hij is predikant van de oecumenische gemeente De Ark in Hoofddorp. 

Deze kerk is sinds 2015 ‘groene kerk’ en richt zich daarbij in eerste instantie op ‘energie-armoede’: door mensen te helpen energie te besparen, wordt zowel het milieu als de inkomenspositie van mensen gediend. 

De Ark heeft daartoe opgeleide energiecoaches en energiecafés, waar mensen tips kunnen krijgen voor energiebesparing. 

Daarnaast is De Ark ook bezig met de vergroening van het gebouw en de omgeving (planten van bomen, gewildgroeitegels – zie www.groensteidee.nl) om wateroverlast en fijnstof tegen te gaan. 

Ook zijn er plannen om via de kerk biologische groenten te gaan verspreiden. Zij zijn aangesloten bij groenekerken.nl

Hij zal een aantal stellingen over groene kerk-zijn presenteren en we hopen dat we daarover met elkaar een goed gesprek zullen voeren. En misschien ideeën en initiatieven voor Hillegomse kerken.

Plaats: de Vonk, het nieuwe wijkgebouw aan de achterkant van de Maartenskerk.

Kosten: €3 incl koffie en thee

Opgave: Yvonne Elzenga 0252 - 516451 of Dolf Weijers 0252-521659

U bent allen van harte Welkom

Pastor Wilna Wierenga

 


17 november - Het Oude Testament in Vogelvlucht        

EEN REIS DOOR 4000 JAAR GESCHIEDENIS IN ÉÉN ONVERGETELIJKE DAG!

In zes uren vol actie neemt u bijbelse feiten, namen, plaatsen en personen in u op. Haast spelenderwijs leert u hoofdlijnen en achtergronden van het Oude Testament kennen … èn u onthoudt ze!

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat het Oude Testament te maken heeft met uw leven en uw werk? Wat u aanmoet met een boek als Leviticus? Of hoe u al die Assyriërs, Babyloniërs, Filistijnen en Egyptenaren uit elkaar houdt? En wat de profeet Nahum u te zeggen heeft?

Het Oude Testament in Vogelvlucht biedt de mogelijkheid om in één dag een flitsende reis door het Oude Testament te maken. Het Oude Testament in Vogelvlucht is een gebeurtenis vol actie, ernst en humor.
Als deelnemer aan een In Vogelvlucht seminar hoort u niet alleen toe, maar doet u ook zelf mee… en u leert spelenderwijs méér dan u verwacht had!

 • U ontdekt hoe het Oude Testament is opgebouwd en hoe de verschillende boeken met elkaar samenhangen.
 • U reist in het voetspoor van de aartsvaders door de wereld van het Oude Testament.
 • Na afloop kunt u gegarandeerd de hele historische hoofdlijn van het Oude Testament navertellen in 77 makkelijk te onthouden sleutelwoorden - in minder dan drie minuten!
 • U leert lessen uit het Oude Testament die uw leven blijvend veranderen. Lessen die u enthousiast maken voor de Bijbel en u helpen groeien in uw geloof

Wanneer: Zaterdag 17 november in de Vonk achter de Maartenskerk

Aanvangstijd: 9.30

Opgave: Yvonne Elzenga 0252 - 516451 yelzenga@icloud.com of 

    Dolf Weijers 0252-521659 dolfenlia@casema.nl


SPREKERS

Sprekers oktober

Ook in oktober komen er weer inspirerende sprekers bij ons! Hieronder een overzicht:

 • zondag 7 oktober Elsa Waljaard
 • zondag 14 oktober Jan de Haan
 • zondag 21 oktober Ruben de Jong
 • zondag 28 oktober Stephan Barendse